Naujienos

Vasario 17 d. Futbolo akademijos sporto salėje pirmokų komandos pažymėjo Lietuvos valstybės atkūrimo 100- metį. Tarpmiestiniame futbolo turnyre „Lietuvai – 100 įvarčių” tarpusavyje rungtyniavo 6 komandos. Nors jubiliejinio 100- ojo įvarčio įmušti mažiems sportininkams ir nepavyko (užfiksuoti 73 taiklūs smūgiai), tačiau įdomių rungtynių, gražių perdavimų bei smūgių į vartus netrūko.

        Tik paskutinėse rungtynėse paaiškėjo kas užims 1- 2 ir 5- 6 vietas. Panevėžiečiams pritrūko vos vieno taiklaus smūgio ir jie būtų užėmę pirmąją ir penktąją vietas. Nors Futbolo akademijos mažyliai ir netapo čempionais, tačiau jie ir jų tėveliai bei artimieji, be abejonės, laimėjo Lietuvos  gimtadienio proga surengtas neformalias pasipuošimo varžybas. Visi Panevėžio sportininkai, net ir žaisdami aikštėje, turėjo net ir ne vieną trispalvį elementą. O tribūnuose esanti palaikymo komanda (tėveliai, seneliai, broliai, sesės) buvo tiesiog nesusakomai lietuviškai puošni.

   Bet svarbiausias varžybų akcentas buvo vidurdienį (panašiu laiku kaip ir 1918 metais) visų dalyvių, trenerių, tėvelių sugiedotas valstybės himnas. Visi futbolininkai buvo apdovanoti trispalvėmis vėliavėlėmis bei gražiais antsiuvais.