Naujienos

VIRGINIJUS LIUBŠYS – GIMĖ TELŠIUOSE, BET TEN GYVENO TIK VIENERIUS METUS. ŽAIDĖ PANEVĖŽIO „STATYBOJE“, „EKRANE“, KLAIPĖDOS „ATLANTE“, KAUNO „ATLETE“. TRENIRAVO PANEVĖŽIO „EKRANĄ“, FK „PANEVĖŽYS“, ŠIAULIŲ „KAREDĄ“, LIETUVOS U- 21 RINKTINĘ, VILNIAUS „VĖTRĄ“, MARIJAMPOLĖS „SŪDUVĄ“, RYGOS „DAUGAVĄ“ (LATVIJA).

DU KARTUS ATVEDĖ „EKRANĄ“ Į ČEMPIONŲ ALĖJĄ, DU KARTUS LAIMĖJO LFF TAURĘ, BUVO RINKTAS GERIAUSIUOJU ŠALIES PIRMENYBIŲ TRENERIU, DALYVVAVO STAŽUOTĖSE ISPANIJOJE, OLANDIJOJE, ITALIJOJE, BUVO RINKTAS „METŲ PANEVĖŽIEČIU“.

Vaikystėje su draugais laimėjo „Odinio kamuolio“ varžybas, o analogiškose TSRS „KOŽANYJ MIAČ“  pirmenybėse užėmė aukštą 5 vietą. Pirmasis treneris ALGIMANTAS BALILIONIS.  Kartu dirbo ir patirties sėmėsi  iš POVILO GRIGONIO, ALGIMANTO LIUBINSKO, BENJAMINO ZELKEVIČIAUS, MINDAUGO KAUŠPĖDO IR KITŲ ŽINOMŲ TRENERIŲ.

Nusipelniusio Lietuvos trenerio Virginijaus Liubšio 60- mečio proga Panevėžyje buvo organizuotas tarptautinis berniukų (gim. 2010 m. ir vėliau) futbolo 7 x7 turnyras. Jame  dvejose meistriškumo lygiuose dalyvavo 16 komandų iš mūsų šalies bei Latvijos, Rusijos, Lenkijos.  Per įvykusias 56 rungtynes kamuolys vartuose pabuvojo net 202 sykius.  Nors oficialiai komandų užimtos vietos nebuvo skelbiamos, tačiau tik paskutiniąją rungtynių minutę įmuštas įvartis lėmė, kad geriausiai šiame turnyre pasirodė Kauno „Fortūnos“ auklėtiniai. Panevėžiečiams šiame susitikime, norint užimti pirmąją vietą, užteko ir lygiųjų. Mūsiškiai turėjo dėkingų progų, tačiau paskutinis varžovų tolimas smūgis buvo pergalingas 1:0.

Visoms komandoms buvo įteiktos simbolinės turnyro taurės, visi futbolininkai apdovanoti medaliais, o treneriai – šakočiais.  Specialius prizus įsteigė ir tą dieną jubiliejinį gimtadienį švenčiantis Virginijus Liubšys. 2018 m. pasaulio futbolo čempionato kamuolys buvo įteiktas Lenkijos komandai, kuri iki varžybų vietos keliavo net 7 val. O vartininko pirštines laimėjo vienų stipriausiųjų komandų vartų sargai. Futbolo inventorius atiteko Kauno „Fortūnos“, Panevėžio FA- 1 (Orestas Sotkevičius), Radviliškio bei Carnikavos (Latvija) komandų atstovams.

Panevėžio FA komandose rungtyniavo 21 futbolininkas:  GYTIS JANUŠEVIČIUS, ORESTAS SOTKEVIČIUS, RYTIS VARNAS, DOMAS VAIDELAUSKAS, ORESTAS PAULIKEVIČIUS, EMILIJUS DŪDA, UGNIUS CHMIELIAUSKAS, GIRIUS PRIBUŠAUSKAS, KAJUS GRUNSKIS, JONAS PAKŠTAS, MARTYNAS RAMOŠKA,  MARTYNAS ČERNIUS, EDVINAS RAUCKIS, AINORAS AGLINSKAS, ARMANDAS KULIONIS, DANAS KUBILIUS, MATAS TROKINAS, ELDARAS AUDICKAS, ERNESTAS GLINSKIS, AIRONAS KALUINA IR ADOMAS MORKŪNAS.

Didelio dėmesio sulaukė ir turnyro uždarymas bei dalyvių apdovanojimas. Į šventę atvyko ir pats Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius. Praeityje buvęs garsus futbolininkas visiems 8-mečiams spaudė rankas bei linkėjo sėkmės, bendraujant su futbolo kamuoliu.

Daug ovacijų sulaukė ir legendinis 11 m baudinys. „Dar neištraukiau svarbiausio „pėndelio“ savo gyvenime…“, – prieš vaikų turnyrą sakė  futbolo akademijoje bei R.Sargūno sporto gimnazijojoje dirbantis treneris. Juokais buvo užsiminta, kad jeigu 60- metį švenčiantis V.Liubšys sulaikys 11 m baudinį, smūgiuojant pačiam LFF prezidentui, šalies federacijoje iš karto bus pradėtas derinti klausimas „Kaip pastatyti futbolo maniežą Panevėžyje“. Įtampos netruko: T.Danilevičius vilkėjo kostiumą, bet smūgiavo kaip geriausiais savo laikais, V.Liubšys atliko fantastinį šuolį (kaip geriausiais laikais) ir beveik atrėmė smūgį. Visgi nugalėjo jaunystė ir … mūsų mieste taip reikalingo futbolo maniežo dar nebus…

Po turnyro aikštėje 11x 11 žaidė didžioji dalis V.Liubšio draugų, bendražygių, buvusių žaidėjų, kolegų su kuriais gyvenime suvalgytas ne vienas pūdas druskos…

REZULTATAI/ RESULTS

A LYGIS/ A LEVEL

1. KAUNO „FORTŪNA“ 7 15 –  4 18
2. PANEVĖŽIO FA- 1 7 18 – 2 18
3. CARNIKAVA (LATVIJA) 7 18 – 9 13
4. MARIJMAPOLĖS „SŪDUVA“ 7 10 – 8 11
5. OZOLNIEKI (LATVIJA) 7 17 – 14 10
6. DAR LOCHOW (LENKIJA) 7 8 – 14 6
7. KALININGRAD- 1 (RUSIJA) 7 3 – 25 3
8. VILNIAUS „ŽAIBAS“ 7 2 – 15 1

 

B LYGIS / B LEVEL

1. PASVALIO  SM 7 21 – 6 21
2. RADVILIŠKIO ŠSPC 7 16 – 5 18
3. ADAŽI (LATVIJA) 7 17 – 4 13
4. KĖDAINIŲ FK 7 12 – 6 12
5. PANEVĖŽIO FA- 2 7 25 – 12 9
6. KALININGRAD – 2 (RUSIJA) 7 8 – 12 5
7. MARIJMAPOLĖS „SŪDUVA 2011“ 7 9 – 27 4
8. MAŽEIKIŲ SM- 2011 7 3 – 39 0