Naujienos

Liepos 9 – 13 d. Sodertaljė (Švedija) vykusiame tradiciniame futbolo festivalyje dalyvavo virš 1100 dalyvių iš 9 valstybių: Švedijos, Estijos, Egipto, Maltos, Ispanijos, Graikijos, Taivano, Suomijos, Libano, Mongolijos ir Lietuvos. Turnyras vyko 8 berniukų ir 3 mergaičių amžiaus (nuo 7 iki 18 metų) grupėse: varžėsi 90 komandų.

Vienoje iš gausiausių pagal dalyvių skaičių amžiaus grupėje U-14 žaidė ir futbolo akademijos „Panevėžys“ komanda. Lietuvos atstovai varžėsi su Švedijos, Estijos, Maltos ir Mongolijos bendraamžiais.

Įvairiose amžiaus grupėse čempionais tapo 6 valstybių atstovai. Prie Švedijos, Egipto, Ispanijos, Graikijos, Maltos futbolininkų prisidėjo ir mūsų šalies atstovai. Estijos jaunieji futbolininkai Švedijoje pralaimėjo 5 amžiaus grupių finalus.

Panevėžio sportininkai 11 komandų grupėje iškovojo septynias pergales, du kartus sužaidė lygiosiomis bei kartą nusileido varžovams.  Organizatoriai šiek tiek apsiskaičiavo su rungtynių skaičiumi bei minutėmis: per 5 dienas FA „Panevėžys“ vienuolikė sužaidė net 11 varžybų po 50 min. Kaip ir daugumai komandų krūvis buvo nerealiai didelis ir daugelyje vėliau sekusių rungtynių sportininkai aikštėse tiesiog vaikščiojo…

Visos rungtynės (visų amžiaus grupių) buvo filmuojamos ir už 14 EUR mokestį buvo galima jas stebėti bei  taip pat buvo galimybė sekti rezultatus neužsisakius šio pasiūlymo.

Vos 13 žaidėjų turėjusiems futbolo akademijos „Panevėžys“ auklėtiniams buvo iš tiesų nelengva: neretai rungtynių baigtis paiaškėdavo tik mačo pabaigoje, dažnai tekdavo atlaikyti varžovų šturmą. Tik paskutiniame susitikime, kurio lietuviai jokiu būdu negalėjo pralaimėti, paaiškėjo, kad teks žaisti dėl čempionams skirtos taurės.

PANEVĖŽIO FA STATISTIKA GRUPĖS VARŽYBOSE:

„PANEVĖŽYS“ – SODERTAljĖ (ŠVEDIJA)                                                 1: 0

„PANEVĖŽYS“ – BALZAN ACADEMY- 2 (MALTA)                                  2: 1

„PANEVĖŽYS“ – FC DEREN (MONGOLIJA)                                             2: 0

„PANEVĖŽYS“ – BALZAN ACADEMY- 1 (MALTA)                                   5: 0

„PANEVĖŽYS“ – STOKHOLMO „HAMMARBY“ (ŠVEDIJA)                     0: 2

„PANEVĖŽYS“ – SUNDBYBERGO „URSVIK“ (ŠVEDIJA)                          4: 0

„PANEVĖŽYS“ – TARTU „SANTOS“ (ESTIJA)                                            1: 1

„PANEVĖŽYS“ – PARNU „VAPRUS“ (ESTIJA)                                            1: 0

„PANEVĖŽYS“ – SAKU „SPORTING“ (ESTIJA)                                           3: 0

„PANEVĖŽYS“ – STOKHOLMO „BROMMAPOJKARNA“ (ŠVEDIJA)        1: 1

Pagal  turnyro reglamentą paskutiniąją varžybų dieną vyksta tik finaliniai susitikimai.

Centriniame miesto (95 000 gyventojų) stadione organizatoriai sukūrė šventinę aplinką: komandos buvo išvedamos iš tunelio, skaitomos žaidėjų pavardės… Mūsiškiai buvo žymiai labiau išvargę už varžovus, tačiau finale buvo kovojama tik dėl vienos TAURĖS. Užsivedimas ir pasiaukojimas šį kartą pranoko švedų meistriškumą.

Susitikimas baigėsi  1:1. 11 m baudinių serijoje didesnį šaltakraujiškumą pademonstravo Lietuvos futbolininkai.  Po 5 žaidėjų smūgių rezultats buvo lygus 4:4. Tada atėjo vartininko Emilio Urbono, kuris savo meistriškumą jau du metus kelia Nacionalinėje futbolo akademijoje Kaune, valanda. Vartų sargas per minutę tapo rungtynių didvyriumi: jis sulaikė varžovų smūgį bei tuoj pat tiksliai smūgiavo pats. Panevėžiečiams atiteko įspūdinga taurė.

ČEMPIONAIS TAPO:  IGNAS KRIVICKAS, TOMAS ŽILINSKAS, ROKAS LUNSKIS, ERNESTAS ZELBA, MATAS ŽEROMSKIS, ARIJUS FINEVIČIUS, PATRIKAS SAVĖNAS, TITAS DILYS, KAJUS JABLONSKAS, PIJUS SEIKAUSKAS, SILVESTRAS LAPINSKAS, LINAS AUSMONAS IR EMILIS URBONAS.

Rezultatyviai žaidė 8 futbolininkai: Mato Žeromskio ir Pijaus Seikausko sąskaitose po 5 įvarčius. Kajus Jablonskas pasižymėjo 4 sykius, Ernestas Zelba ir Titas Dilys – po 3. Po kartą varžovų vartininką įveikė Arijus Finevičius, Sivestras Lapinska sir Emilis Urbonas.

U-14 (2004 M.GIM. IR JAUNESNIŲ) AMŽIAUS GRUPĖS GALUTINĖ TURNYRINĖ LENTELĖ, VISOMS KOMANDOMS SUŽAIDUS PO 10 RUNGTYNIŲ:

 

  1. HAMMARBY (ŠVEDIJA) 25 TAŠKAI
  2. FA „PANEVĖŽYS“                             23

———————————————————-

  1. SODERTALJĖ (ŠVEDIJA)                       22
  2. PARNU „VAPRUS“ (ESTIJA) 19
  3. TARTU „SANTOS“ (ESTIJA) 16
  4. BROMMAPOJKARNA (ŠVEDIJA) 16
  5. DEREN (MONGOLIJA)                    16
  6. BALZAN ACADEMY- 1 (MALTA) 10
  7. BALZAN ACADEMY- 2 (MALTA) 8
  8. URSVIK (ŠVEDIJA) 3
  9. SAKU „SPORTING“ (ESTIJA) 0

 

FINALAS:  FUTBOLO AKADEMIJA „PANEVĖŽYS“ – STOKHOLMO „HAMMARBY“ (ŠVEDIJA)

1: 1 (PO BAUDINIŲ SERIJOS 5: 4).